Kilpailijainfo

Tervetuloa Ylläs-Levi Hiihtoon 6.4.2024!

Lataa PDF:nä

Lähtönumeroiden nouto

Lähtönumeroiden nouto tapahtuu kilpailun kisatoimistoista:

Levi

Perjantai 5.4.2024 kello 10:00–18:00
Levin matkailuneuvonta, Myllyjoentie 2.

Ylläs

Torstai 4.4. klo 14:00-20:00 Luontokeskus Kellokas, Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo

Lauantai 6.4.2024:

  • 70 km kello 7:00–9:00 Ylläsjärvi, Bistron vieressä, lähdön välittömässä läheisyydessä, seuraa opasteita, Iso-Ylläksentie 44. Huom! Vain 70 km lähtönumerot!
  • 55 km kello 8:00–10:30 Äkäslompolon alakoulu, Koulutie 2, 95970 Äkäslompolo. Huom! Vain 55 km lähtönumerot

Lähtönumerot on noudettava em. aikoina!

Lähtönumeroa noutaessasi muista ottaa mukaan sähköpostitse saamasi ilmoittautumisvahvistus. Suosittelemme tarkistamaan, että nimesi löytyy osallistujalistasta, joka on nähtävillä hiihdon nettisivuilla. Ajanottosiru on lähtönumeron takana ja sitä ei tarvitse palauttaa.

Kilpailunumeron lisäksi saat kisatoimistosta tarran varustekassin merkkaamiseksi, suksitarran lähtöryhmäsi mukaisesti sekä tarvittaessa säkin varusteillesi.

Rintanumeroa ja siinä olevia mainoksia ei saa peittää tapahtuman aikana. Lähtönumerosi on henkilökohtainen. Tarvittaessa osallistumisoikeus on mahdollista siirtää toiselle henkilölle 30 eur muutosmaksua vastaan.

Myöhäinen ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua netissä aina lähtöön saakka (6.4. klo 10:30), huomaa jättää aikaa kilpailunumeron noutoa varten!

Ilmoittautuminen tapahtumatoimistoissa on mahdollista to 4.4. (vain Ylläs), pe 5.4. (vain Levi) ja la 6.4. (Ylläs). Paikan päällä ilmoittautumisen hinnat: 70 km 110 €, 55 km 100 €. HUOM! Paikan päällä ilmoittautuessa liikuntaetumaksut eivät käy. Ainoastaan korttimaksu.

Osallistumisoikeuden siirto ja muut muutokset ilmoittautumiseen

Katso: https://www.yllaslevi.fi/peruutus-ja-hyvitysehdot/

Tavaroiden säilytys

Hiihtäjä voi jättää omalla vastuullaan varusteita kuljetettavaksi lähtöalueilta maaliin Leville. Hiihtäjä jättää varusteet lähtöpaikoilla itse kuljetukseen. Kuljetus tapahtuu hiihtäjäkuljetukseen käytettävillä linja-autoilla, kyytiin mahtuu siis myös esimerkiksi sukset. Huomaa, että varustekuljetuksen lähtöpaikka ei ole aivan lähtöviivan vieressä; Ylläsjärvellä Taigan edessä ja Äkäslompolossa koulun pihassa! Merkitse kassisi hyvin!

Bussikuljetukset Levi-Ylläs

Kuljetukset lähtöalueille lähtevät lauantaina Levi Hotel Span edustalta, Joiku Bar & Karaoken edestä, Levintie 1590 / Hissitien puoli rakennuksesta (Huom! Uusi paikka!). Bussilipun hinta on 10 €, ja sen voi ostaa ilmoittautumisen yhteydessä, kisatoimistosta tai bussin lähtöpaikalta.

Lähtökuljetus Leviltä Ylläkselle

Klo 7:00-7:45 (70 km) Ylläsjärvelle, bussit lähtevät, kun ovat täynnä, siten, että viimeinen bussi starttaa klo 7:45
Klo 8:30 (55 km) Äkäslompoloon

Paluukuljetus Leviltä Ylläkselle

Alkaen klo 14:00, bussin lähtö noin tasatunnein klo 19:00 saakka. Varaudu odottamaan kuljetusta. Lisäksi yöbussi klo 21:30.

Paluukuljetuksen reitti: Levi -Ylläsjärvi Aakenus Restaurant Ylläs -Ylläs Ski Resort Ylläsjärvi – Luontokeskus Kellokas – Jounin Kauppa Äkäslompolo

Kuljetukset lähtöalueille Ylläksen alueella

Kuljetukset lähtöalueille Ylläksellä maksavat 5 €, ja lipun voi ostaa ilmoittautumisen yhteydessä, kisatoimistosta tai bussikuskilta.

70 km lähtöön:
Klo 8:00 Äkäslompolosta Jounin Kauppakeskukselta Ylläsjärvelle

Ylläsjärveltä Äkäslompoloon 55 km lähtöön:
Klo 8:30 ja 9:15 Ylläs Ski Resort, Iso-Ylläksentie 44.
Klo 8:40 ja 9:05 Ylläsjärvi Restaurant Aakenus, Iso-Ylläksentie 1.

Kisojen lähtöpaikat ja paikoitus

70 km hiihdon lähtöpaikka sijaitsee Yllästunturin Ylläsjärven puolella. Osoite: Ylläs Ski Resort Ylläsjärvi, Iso-Ylläksentie 44, 95980 Ylläsjärvi. Autojen paikoitus Ski Resortin parkkipaikoille.

55 km hiihdon lähtöpaikka sijaitsee Äkäslompolossa Äkäslompolojärven jäällä, alakoulun edustalla, osoite: Koulutie 2, 95970 Äkäslompolo. Huomaa uusi lähtöpaikka!

HUOM! Alakoululla EI ole parkkipaikkoja, ainoastaan nopea jättöpaikka. Saavu siis mieluiten hiihtäen jo lähtöön!

Paikoitus Äkäslompolossa:

Luontokeskus Kellokas, Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo. Bussikuljetus lähtöpaikalle (ilmainen):
klo 9:00
klo 9:30

Suosittelemme vahvasti käyttämään luontokeskus Kellokkaan parkkipaikkaa!

Lähtöpaikoille on opastus. Lähtöpaikoilla on bajamajat ja jonkin verran sisävessoja. Käytä niitä, ei jätetä jälkeä hiihtäjästä!

Lähtöajat

Ylläsjärvi
70 km klo 9:00

Äkäslompolo
55 km klo 10:30

Lähtöryhmät

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan tavoiteajan mukainen lähtöryhmä. Numerolappujen noudon yhteydessä saat lähtöryhmääsi vastaavan suksitarran. Lähdössä järjestäydytään tarran värin mukaisesti kolmeen lähtöryhmään. Mikäli et ole ilmoittanut tavoiteaikaasi, lisää se vahvistuksen mukana tulleen linkin kautta. Toivomme, että osallistujat ryhmittäytyvät ohjeiden mukaan alueelle viimeistään 15 minuuttia ennen lähtöaikaa. Osallistujalla tulee olla rintanumero kiinnitettynä ennen lähtöalueelle siirtymistä. Järjestäjä nostaa tarvittaessa valitsemiaan urheilijoita ensimmäiseen lähtöriviin.

Hiihtotapa ja -säännöt

Hiihtotapa on perinteinen. Suksien vaihtaminen on kiellettyä.

Lähdön jälkeen on lähtöajanottopiste, josta mitataan kaikille nettoaika. Tulokset tulevat bruttoajan mukaisesti.

Reitti

Kilpailun noin 70 kilometrin pituinen reitti kulkee Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitetään kolme tunturia. Kilpailun noin 55 km reitti jättää pois pidemmän reitin alkuosuuden lähtien Äkäslompolosta. Levin pään Pyhätunturin nousu hiihdetään 55 km matkalla tunturin sivuitse. Tutustu reittiin

Huomioi muut hiihtäjät, tavoitteena on nautinnollinen hiihtotapahtuma kaikille osallistujille. Pysy oikealla. Ohittaessasi varmista, ettei takanasi ole ketään ja että ohittamiselle on tilaa.

Reitti tullaan kunnostamaan edellisenä iltana tai yönä sääolosuhteista riippuen.

ROSKAAMINEN KIELLETTY, reitti kulkee Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa! Älä jätä osallistumisestasi reitin varrella turhia jälkiä. Roskat ovat vaaraksi paitsi eläimille myös muille hiihtäjille. Jätä roskat huoltopisteiden roska-astioihin, huolehdi tarvittaessa myös muiden roskista. Jos osallistuja tai hänen huoltojoukkonsa roskaavat, kilpailijalle annetaan 80 euron sakko. Tämä raha menee kokonaisuudessaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tukemiseen.

Huoltopisteet

Huoltopisteillä on tarjolla suolakurkkuja, rusinoita, vettä, sekamehua ja Squeezy-urheilujuomaa (maku: appelsiini).

Ensimmäisessä 70 km huoltopisteessä (Ihmisen Rinki) on tarjolla vain juomat, viimeisessä (Huippumoodi – Immeljärvi) ei ole suolakurkkuja eikä rusinoita. Kilpailun jälkipuoliskolla valituilla huoltopisteillä on tarjolla myös mm. mustikkakeittoa ja suklaata, kts. taulukko. Katso myös tarkka reittikartta ja huoltopisteiden sijainnit

HuoltopisteKM 70 / 55VäliaikaLisätarjoilu
Ihmisen Rinki9  
Äkäslompolo15X 
Kotamaja25 / 10 Suklaa
Pyhäjärvi36 / 21XSuklaavohvelit
Herkkumaa – Aakenuspirtti47 / 32XMustikkakeitto, leipä
Kätkän laavu61 / 46 Suklaa
Huippumoodi – Immeljärvi67 / 52 Coca Cola, donitsit

Aikarajoitteet

Turvallisuussyistä maksimiaika 70 kilometrin kisareitin hiihtämiseen on 9 tuntia (päättyy kello 18:00). 55 kilometrillä maksimiaika on 7,5 tuntia. Maali siis suljetaan klo 18:00, eikä tämän jälkeen saapuville ole maalipalveluita eikä -ajanottoa.
Viimeisin läpikulkuaika huoltopisteillä:

  • Pyhäjärvi: viimeinen läpikulkuaika kello 14:00
  • Aakenuspirtti: viimeinen läpikulkuaika kello 15:30

Myöhemmin em. huoltopisteille tulevien osallistujien suoritukset on mahdollista keskeyttää järjestäjien toimesta.

Keskeyttäminen

Jos suksi ei kulje ja väsy iskee, on matkanteko mahdollista keskeyttää. Keskeyttämisestä pitää aina ilmoittaa lähimmällä huoltopisteellä. Hiihdon keskeyttäneille järjestetään tarvittaessa kuljetus huoltopisteiltä maaliin Leville, varaudu odottamaan kuljetusta. Huomaa, että keskeytyskuljetukset suuntaavat aina Levin suuntaan ja paluu Ylläkselle tapahtuu normaaleilla hiihtäjäkuljetuksilla.

Sauva- ja voitelupalvelu

Sauvarikon sattuessa One Way -varasauvoja on saatavissa lähdössä sekä huoltopisteellä. Palauta varasauva maalissa One Way-pisteelle! Vauhdin voitelupalvelu on järjestetty huoltopisteille. Varustaudu kuitenkin omien kokemustesi mukaiseen voiteluun ja varaa mukaan jonkin verran suksivoidetta.

Reittimerkinnät

Ylläs-Levi-hiihdon reitti merkitään 5 kilometrin välein (1 km välein viimeisellä viidellä kilometrillä). Reittimerkinnät osoittavat maaliin jäljellä olevaa matkaa.

Hätätilanteet & ensiapu

Ensiapu- ja hoitohenkilökunta sijaitsevat lähtö- ja maalialueilla sekä reitin varrella. Hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112 ja kerro seuraavat tiedot:

  • Ylläs-Levi-hiihtokilpailu
  • Tapahtumapaikka reitin varrella, huomioi reitin varrella olevat kilometrimerkinnät
  • Vamman laatu ja tieto tapahtuneesta

Kilpailuun osallistujien on suositeltavaa pitää mukanaan matkapuhelinta kilpailun ajan. Ota kuitenkin huomioon, että kisareitin varrella kansallispuistossa matkapuhelinverkon kuuluvuus saattaa olla rajoitettu. Lataa puhtelimeesi 112-sovellus, joka auttaa pelastushenkilökuntaa saamaan tarkan sijaintisi.
Pelastushenkilökunnalla on oikeus keskeyttää kilpailijan osallistuminen, jos he epäilevät tästä aiheutuvan vaaraa osallistujan omalle tai muiden terveydelle.

Kilpailun jälkeen

Maaliviivan ylitettyäsi matkaan käyttämäsi aika rekisteröidään, reaaliaikainen tulospalvelu on Ylläs-Levi Hiihdon nettisivuilla. Maalialueelta löytyy bajamajat, varusteiden noutopiste, keittoruokailu, varasauvojen palautuspiste, V’inkkarin after ski, Ylläs-Levi tuotteiden myyntipiste sekä muita esittelypisteitä.

Protestoiminen ja hylkääminen

Protesti, joka on tehty 60 minuutin sisällä ensimmäisestä maaliin saapujasta käsitellään IWO-sääntöjen mukaisesti. Protestin käsittelymaksu on 94 €. Harrastajaluokissa protestoiminen on mahdollista kaksi tuntia viimeisestä maaliin saapujasta. Protestin käsittelymaksu on 50 € ja se käsitellään juryn toimesta. Hiihdon tuomarineuvoston muodostavat FIS:n tekninen asiantuntija (TD), TD-assistentti ja kilpailujohtaja. Tuomarineuvostolla on oikeus hylätä hiihtosuoritus ja poistaa hiihtäjä ladulta, mikäli hän ei noudata sääntöjä tai annettuja ohjeita.

Palkinnot ja palkintojenjako

Kolme parasta miestä ja kolme parasta naista molemmilta matkoilta palkitaan. Palkintojenjako järjestetään maalialueella klo 14:00.

Jokainen osallistuja saa mitalin sekä osallistumisestaan diplomin, joka on ladattavissa tulospalvelusta.

Tavaroiden säilytys

Säilytykseen jätetyt tavarat ovat noudettavissa kilpailun päättymisen jälkeen maalialueelta numerolappua vastaan. Kilpailijat jättävät tavarat säilytykseen omalla vastuullaan. Löytötavarat ovat noudettavissa maalialueen One Way-pisteeltä kisapäivänä klo 18:00 saakka, jonka jälkeen Levin matkailusta, Myllyjoentie 2.

Suihku/sauna

Hiihdon jälkeen osallistujilla on osallistumismaksuun sisältyvä peseytymismahdollisuus. Hiihtäjien suihkut ja saunat ovat Levi Hotel Spassa, maalialueen välittömässä läheisyydessä, sisäänpääsy mitalia näyttämällä, huom! sisältää vain suihkun ja saunan, ei kylpylän käyttöä. Paranna palautumista ja nauti myös kylpylästä! Kylpylään pääsee hiihtäjien erikoishintaan, 16 eur, jonka voi maksaa suoraan kylpylässä.

Ruoka ja juoma

Maalialueella on osallistumismaksuun kuuluva keittolounas. Maalialue sijaitsee Levin hiihtokeskuksen ja sen palveluiden välittömässä läheisyydessä. Huomioithan, että 70 km lähdössä Ylläsjärvellä hiihtokeskuksen palvelut eivät ole auki ennen lähtöä. Äkäslompolon 55 km lähdössä alakoululla ei myöskään ole ruokapalveluita hiihtäjille.

Kuvaus ja suoramarkkinointi

Järjestäjät voivat käyttää hiihtäjien osoitteita suoramarkkinointitarkoituksiin. Järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus hiihdon aikana ottamilleen kuville ja videotallenteille.

Hiihtokauden päätösjuhla

Hiihtokauden päätösjuhla järjestetään Ylläs-Levi Hiihdon jälkeen klo 19-21 Joiku Bar & Karaokessa (Levintie 1590, Levi Span yhteydessä). Luvassa on livemusiikkia, haastatteluita, yllätysohjelmaa ja arvontaa. Illan isäntänä toimii Toni Roponen. Tapahtumaan ovat tervetulleita hiihtäjät, kannustusjoukot sekä talkoolaiset.

Huom. Hiihtolatujen hoito jatkuu Ylläksellä ja Levillä 1.5. asti olosuhteiden salliessa.