Katsojaopas

Ylläs-Levi Hiihto vetää jälleen hiihtokansaa Lapin tunturimaisemin hiihtokauden huipennukseen. Matkoina on 70 km (lähtö Ylläs Ski Resort Ylläsjärveltä) ja 55 km (lähtö Äkäslompolosta). Maali on Levin keskustassa, Ravintola V’inkkarin edessä. Katsojia odotetaan reitin varrelle ja maaliin satoja, pääsylippuja ei myydä.

Lähde kannustamaan hiihtäjiä Ylläs-Levi Hiihtoon!

Täyttämällä tietosi osoitteessa www.lyyti.fi/reg/hiihtokannustus, olet mukana parhaan kannustusjoukon kisassa, jossa palkitsemme koko voittavan tiimin! Lisäksi varaamme joukkueellesi Blanc-lehmänkellot lisäämään äänentasoa!

Seuraamme kannustuksen etenemistä mm. some-kanavillamme, joten ole aktiivinen, @yllaslevihiihto, #yllaslevihiihto #levilapland #visityllas

Ohjelma la 15.4.2023

Ylläsjärvi

70 km klo 9:00

Äkäslompolo

Ylläs-Levi Lasten hiihto klo 10:00

55 km klo 10:30

Levi

V’Inkkari aukeaa klo 12:00, jossa voit seurata maaliintuloa DJ Tikin tahdittamana ja juontajana on hurmaava Aki Tuovinen.

Iloa ja hauskanpitoa on luvassa myös tapahtuman jatkoilla Bar & Karaoke Joikussa klo 19-21, illan isäntänä legendaarinen Toni Roponen. Luvassa on mahtavaa ohjelmaa, kuten arvontaa, tarjouksia, hiihtoaiheista viihdettä, livebändi ja tietenkin yllätysesiintyjä.

Katselupaikkoja Ylläksellä

Microsoft Word - 2.docx

70 km lähtöpaikka, Ylläsjärvi (kartalla 1.)

Lähtöpaikkana toimii Ylläs Ski Resort Ylläsjärven alue Ylläsjärven puolella. Massalähtöä on mahdollista tulla seuraamaan aivan lähtöalueen viereen.

Maisemapaikat Keskisenlaki (kartalla 2.) ja Kellostapuli (kartalla 3.)

Keskisenlaen ja Kellostapulin maisemapaikoille voi retkeillä esimerkiksi lumikengillä. Mahtavien tunturinäkymien lisäksi pääset seuraamaan kaunista Kellostapulinkurua pitkin hiihtäviä kilpailijoita. Sopiva reitti tunturien päälle lähtee Luontokeskus Kellokkaan takapihalta ja tulistelutauon voi pitää Varkaankurun kodalla.

Ylläs Ski Resort ja Ihmisen Rinki (kartalla 4.)

Ylläs Ski Resort Äkäslompolon ja Ihmisen Ringin pysäköintialueilta pääset helposti reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita. 70 kilometrin ensimmäinen huoltopiste sijaitsee Ihmisen Ringin sisäänkäynnin kohdalla ja toinen hyvä vaihtoehto aistia tunnelmaa on Jokerikuppilan terassilta.

55 km lähtöpaikka ja 70km sprintti, Äkäslompolojärven jää (kartalla 5.)

Äkäslompolon jäällä sijaitsee 55 kilometrin lähtöpaikka ja 70 kilometrin ensimmäinen sprintti. Jäällä on runsaasti tilaa levittäytyä reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita huippusuorituksiin. Lisäksi alueella on lasten hiihtokilpailu klo 09.30.

Lumikengillä tai Fatbike-pyörällä Kukastunturin päälle (kartalla 6.)

Kukastunturin maisemia voi lähteä ihailemaan esimerkiksi lumikenkäillen tai fatbike-pyörällä. Perille pääset kahdesta suunnasta. Äkäslompolon suunnasta matka Kukastunturin päälle talvipolkuja pitkin on loivempi ja pidempi.

Hiihtäen, lumikenkäillen tai Fatbikepyörällä latukahvilaan, Kotamaja (kartalla 7.)

Kotamaja on Ylläksen latukahvila, jonka terassilta ja pihapiiristä voit seurata kilpailua kupponen lämmintä käsissä. Kotamajaan pääset esimerkiksi fatbike-pyörällä tai lumikengillä talvipolkuja pitkin. Yksi reitti lähtee jälleen Navettagallerian pihasta ja pituutta tunturien välissä kulkemiseen tulee n. 7 kilometriä. Hiihtäen pääset perille myös reittiä Kesänkijoki – Hangaskuru – Kotamaja. Kilpailureitin takia tämä on ainut reitti hiihtää Kotamajalle, jolloin pituutta yhteen suuntaan tulee n. 8 kilometriä helppoa ja keskivaikeaa latua pitkin.

Katselupaikat Aakenuspirtillä

Tervetuloa nauttimaan upeasta kisatunnelmasta Aakenuspirtille. Tule kannustamaan hiihtäjiä ja nauttimaan kahvilan herkullisista tarjoiluista kisapäivänä. Kahvila on avoinna klo 10-17, joten voit viettää koko päivän kannustaen hiihtäjiä ja nauttien mahtavasta ilmapiiristä. Vaikka parkkitilaa on rajoitetusti, se ei haittaa, sillä voit tulla paikan päälle hiihtäen Totovaarasta (9 km). Matkalla voit nauttia kauniista talvimaisemista ja valmistautua täydellisesti kisatunnelmaan.

Katselupaikat Kätkän laavulla

Tervetuloa latukahvila Kätkän laavulle, joka sijaitsee Kätkätunturin eteläpuolella. Voit hiihtää Kätkän laavulle joko Merkkisen tai Kätkäjärven ladun kautta, suoraan Kätkän laavulle hiihtämistä tulee välttää, sillä kisaajia tulee vastaan. Kätkän laavulla on hiihtäjien juottopaikka, katselijoille latukahvilan tarjoilut, voit seurata hiihtokisoja ja nauttia luonnon rauhasta.

Katselupaikat Levillä

Tule seuraamaan jännittävää loppukamppailua Levin keskustaan, Ravintola V’inkkarin eteen, aivan maalisuoran tuntumaan.

Pysäköinti

Pysäköinti Ylläksellä

Ylläsjärven lähtöpaikalla on käytössä hiihtokeskuksen pysäköintialue (Iso-Ylläksentie 44, Ylläsjärvi). Äkäslompolon lähtöpaikka sijaitsee K-Market Jounin kaupalla, jossa löytyy rajallinen määrä pysäköintipaikkoja (Sannanrannantie, Äkäslompolo). Lisäksi viereiselle pellolle on aurattu lisäpysäköintipaikkoja. Liikennevalvojat ohjaavat autot oikeille paikoille.

Pysäköinti Levillä

Levin keskustan alueella (maali) ei ole erillistä pysäköintialuetta ja yleiset pysäköintialueet ovat varsin rajalliset. Suosittelemme pysäköimään Gondoli2000:n tai South Pointin pysäköintialueille ja käyttämään Ski Bussia. Bussit liikennöivät klo 9.30–19.00. Levi Ski Bussin aikataulut

  • Levin hiihtokeskuksen Kausi- ja Yritysliput sisältävät Ski Bussien käyttöoikeuden.
  • 3 €/päivä Aluelippu hissilipun oston yhteydessä vain hissilipputoimistosta.
  • 4 €/päivä Ennakkolippu hissilipputoimistoista, verkkokaupasta, Levin Matkailuneuvonnasta tai alueen hotelleista.
  • 4 € Kertalippu Ski Bussista
  • Lapset alle 6-vuotta matkustavat veloituksetta aikuisen seurassa.

Voit myös ostaa Ski Bussin liput jo ennakkoon verkkokaupasta

Liikenne ja pysäköintialueet tulevat ruuhkautumaan, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa! Liikennettä ja pysäköintiä ohjaavat tähän erikseen koulutetut henkilöt.