Ajankohtaista

Ylläs-Levi Hiihdon lähtöviivalla nähdään mm. Riitta-Liisa Roponen sekä Signmark

Kuntohiihtäjille suunnattu kauden päätöstapahtuma Ylläs-Levi Hiihto, 15. huhtikuuta 2023, on saanut hiihtokansaa liikkeelle jo 12:sta eri maasta. Lähtölistoilta löytyy myös yllätysnimiä. Tänä vuonna tapahtuma hiihdetään ensimmäistä kertaa vapaalla tyylillä.

Ylläs-Levi Hiihdon pääjärjestäjinä toimivat tätä nykyä Visit Ylläs ja Visit Levi. Tapahtuman vaatimustasosta ja kriteereistä ei tingitä, vaikka kisa ei enää kuulu Ski Classics-sarjaan.

– Meillä on nyt enemmän vapautta tehdä tätä kisaa kuntohiihtäjien näkökulmasta. Matkavaihtoehtoina ovat jälleen 70 km ja 55 km. Tänä vuonna koeponnistamme kisan vapaalla tyylillä. Vapaa hiihtotapa tarkoittaa siis sitä, että voit halutessasi hiihtää tänä vuonna myös perinteisellä. Koko reitille ajetaan vähintään yksi perinteisen ura, kertoo kilpailunjohtaja Mikko Koutaniemi

Ensimmäistä kertaa viime vuonna mukana ollut Marko Vuoriheimo aka Signmark asettuu jälleen 70 km lähtöviivalle ja tavoitteet asetetaan korkealla.

– Hiihdin viime vuonna elämäni ensimmäisen hiihtokisan perinteisellä juuri Ylläs-Levi kisassa ja aikaa siinä meni noin 5 tuntia ja 30 minuuttia. Tekniikka ei ollut minulla hallussa ja pito loppui noin 10 km kohdalla, jonka jälkeen menin pääasiallisesti potkutyöntö tekniikalla ja tasurilla. Nyt kun hiihdetään vapaalla, olisiko 4:30-4:45 väliin liian raju aikatavoite, pohti Marko Vuoriheimo.

70 kilometrin matkalla tullaan näkemään myös aktiiviuransa lopettanut Riitta-Liisa Roponen sekä hänen tyttärensä Ida, joka lähtee kisaan kaverinsa kanssa.

– Haluan tehdä kisassa parhaan mahdollisen suorituksen, vaikka en enää valmistaudu kisoihin samalla tavalla kuin aiemmin. Emmekä taida hiihtää Idan kanssa samaa matkaa, koska hän sanoo, että tulee liikaa neuvoja, naurahtaa Riitta-Liisa Roponen.

Roposen lisäksi 70 kilometrin kisassa nähdään myös Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja, vuoden 2011 15 km maailmanmestari Matti Heikkinen

Ylläs-Levi Hiihto on vakiinnuttanut asemansa kevään hiihtojuhlana, ja seuraavien Ylläs-Levi Hiihtojen alustavat päivämäärät ovat jo tiedossa: 6.4.2024 ja 5.4.2025.

– Vuonna 2024 hiihdetään taas perinteisellä. Tapahtuman kasvaessa meillä on tavoitteena järjestää hiihto sekä vapaalla että perinteisellä vuonna 2025, kertoo kilpailunjohtaja Mikko Koutaniemi.

Hiihtokauden päätösjuhla järjestetään Ylläs-Levi Hiihdon jälkeen klo 19-21 Joiku Bar & Karaokessa Levi Hotel Span rakennuksessa. Luvassa on livemusiikkia, haastatteluita, yllätysohjelmaa ja arvontaa. Tapahtumaan ovat tervetulleita hiihtäjät, kannustusjoukot sekä talkoolaiset.