Ajankohtaista

Pienen sankarin suurteko: Aaro hurmasi Ylläs-Levin hiihtoväen!

Viime keväänä Ylläs-Levi Hiihdon huoltopisteillä oli sähköinen lataus, kun kisamoodissa olevat urheilijat tankkasivat vauhdikkaasti evästä pisteiltä. Aakenuspirtin huoltopisteellä pienen sankarin ansioista tunnelma sai hurmaavan käänteen. Talkoolaiset, jotka edustivat Äkäslompolon ala-asteen vanhempainyhdistystä, huolehtivat hiihtäjien nesteytyksestä ja energiatasosta tarjoamalla suolakurkkua, rusinoita ja urheilujuomaa. Mutta oikea show-stopper oli nelivuotias Aaro.

Hänen energiansa oli vertaansa vailla! Pienen miehenalun koomiset versiot ”suolakulkkua” ja ”ulheilujuomaa” saivat jopa kaikkein vakavimmat hiihtäjät hymyilemään ja pysähtymään. Kukapa voisi ohittaa tämän pienen charmerin, jolla oli päällään polviin asti ulottuva crew-liivi? Vaikka hiihtäjä olisi ollut tiukasti keskittynyt matkaan, Aaro varmisti, että heillä oli hymy huulillaan ja maha täynnä!

Aaron isä, Lauri Pyykönen, paljasti hymyillen: ”Aaro on syntynyt sukset jaloissaan! Hän rakastaa hiihtämistä, ja se into tarttuu jokaiseen hänen ympärillään. Ollaan todella ylpeitä siitä, että hän on niin innokas auttamaan muita.”

Mutta Aaro ei ole ainoa Pyykösen perheen talkoohenkinen sankari. Aaron isoveli Aamos ja heidän sisarensa Alma, ovat myös olennainen osa huoltopisteen dynaamista tiimiä. Isä naurahtaa: ”Kutsun heitä A-tiimiksi, jotka ovat aina valmiina toimintaan!”

Seuraavaksi vuodeksi Lauri paljasti vielä suurempia suunnitelmia. ”Vaimoni aikoo osallistua kisaan ensi vuonna, joten meillä on kaksinkertainen tehtävä – juhlia hänen saavutuksiaan ja huolehtia muista hiihtäjistä. Tulemme olemaan siellä, talkoohengessä mukana!”

Äkäslompolossa asuva perhe tunnetaan liikunnallisista harrastuksistaan. ”Talvisin kotipihallamme on oma latu, ja kesäisin polkupyörät rullaavat ahkerasti. Ja jos olette ihmetelleet sitä pientä poikaa, joka kiitää ladulla vanhemman perässä narun jatkona – se on Aaro!”