Hiihtäjän paratiisi

Koe ainutlaatuinen Lappi ja nauti maailman parhaista hiihtomahdollisuuksista!

Ylläs ja Levi ovat ympärivuotisia matkailukeskuksia Suomen Lapissa. Sijainti 115 kilometriä napapiirin pohjoispuolella varmistaa erinomaiset hiihto-olosuhteet marraskuulta toukokuulle. Hiihtäjälle Ylläs-Levin alue onkin todellinen paratiisi.

Ylläs

Monipuoliset aktiviteetit, palvelut, tapahtumat ja ikimuistoiset kokemukset odottavat sinua Ylläksellä. 62 rinnettä ja 26 hissiä tekevät Ylläksestä Suomen suurimman laskettelukeskuksen. Rinnelaskijoiden lisäksi myös parkkilaskijat, lumilautailijat, telemark-hiihtäjät ja vapaalaskijat nauttivat tunturin monipuolisista mahdollisuuksista.

Maastohiihtäjälle Ylläs tarjoaa 300 kilometriä hoidettuja latuja. Kattava latuverkosto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia löytöretkeilyyn suksilla kauniissa tunturimaisemissa. Mahtavat tunturit ovat helposti myös aloittelijoiden saavutettavissa. Viereinen Pallas-Yllästunturin kansallispuisto parantaa entisestään monipuolisia mahdollisuuksia unohtumattomiin hiihto- ja luontoelämyksiin.

Levi

Alunperin 1600-luvulla saamelaisten asuinpaikkana toiminut kylä tunnetaan nykyisin Suomen suosituimpana talvimatkailukohteena. 43 rinnettä, 28 hissiä, monipuoliset lasten alueet, vapaalaskualue, parkit, talvikävely- ja läskipyöräilyreitit sekä 886 kilometrin moottorikelkkareitistö ovat vain esimerkkejä Levin talvisista elämyksistä ja mahdollisuuksista ikimuistoiseen lomaan.

Maastohiihtäjiä varten alueella on 230 kilometriä hoidettuja latuja. Mukavaa hiihdettävää löytyy niin latujen ensikertalaisille, tavallisille kuntohiihtäjille kuin kuntoaan viimeisteleville kilpahiihtäjille. Koko latuverkosto soveltuu sekä perinteiseen että vapaaseen hiihtoon. Latuverkoston varren pienet latukahvilat ovat avoinna erityisesti kevättalvella. Laduille Levillä pääsee normaalisti vielä vappunakin.

Tutustu tarkemmin alueen tarjoamiin mahdollisuuksiin hiihtäjille:
https://www.yllas.fi/maastohiihto
https://www.levi.fi/laskettelu-ja-hiihto/maastohiihto