Katsojaopas 2020

Neljättä kertaa jär­jes­tet­tävä Yl­läs-Levi-hiih­to vetää hiihtokansaa Lapin tunturimaisemin. Matkoina on 70 km (lähtö Ylläs Ski Resort Ylläsjärveltä) ja 55 km (lähtö Äkäslompolosta). Maali on Levin Eturinteiden edessä, Zero Pointin vieressä. Katsojia odotetaan reitin varrelle ja maaliin satoja, pääsylippuja ei myydä. 

Ohjelma la 4.4.2020

8:25PRO naisten lähtö (70 km), Sport Resort Ylläs
9:00PRO miesten + muiden osallistujien lähtö (70 km), Sport Resort Ylläs
09:30Lasten hiihtokisa Äkäslompolojärven jäällä
10:3055 km lähtö Äkäslompolossa
10:30–18:00Tapahtumatori auki Levin maalialueella
11.00–11.20Lasten hiihtokisa Eturinteiden tunturilammella
20:00–22:00 After Party Hullu Poro Areenalla

Katselupaikkoja Ylläksellä

70 km lähtöpaikka, Ylläsjärvi (kartalla 1.)

Lähtöpaikkana toimii Ylläs Ski Resort Ylläsjärven alue Ylläsjärven puolella. Massalähtöä on mahdollista tulla seuraamaan aivan lähtöalueen viereen.

Microsoft Word - 2.docx

Maisemapaikat Keskisenlaki (kartalla 2.) ja Kellostapuli (kartalla 3.)

Keskisenlaen ja Kellostapulin maisemapaikoille voi retkeillä esimerkiksi lumikengillä. Mahtavien tunturinäkymien lisäksi pääset seuraamaan kaunista Kellostapulinkurua pitkin hiihtäviä kilpailijoita. Sopiva reitti tunturien päälle lähtee Luontokeskus Kellokkaan takapihalta ja tulistelutauon voi pitää Varkaankurun kodalla.

Ylläs Ski Resort ja Ihmisen Rinki (kartalla 4.)

Ylläs Ski Resort Äkäslompolon ja Ihmisen Ringin pysäköintialueilta pääset helposti reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita. 70 kilometrin ensimmäinen huoltopiste sijaitsee Ihmisen Ringin sisäänkäynnin kohdalla ja toinen hyvä vaihtoehto aistia tunnelmaa on Jokerikuppilan terassilta.

55 km lähtöpaikka ja 70km sprintti, Äkäslompolojärven jää (kartalla 5.)

Äkäslompolon jäällä sijaitsee 55 kilometrin lähtöpaikka ja 70 kilometrin ensimmäinen sprintti. Jäällä on runsaasti tilaa levittäytyä reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita huippusuorituksiin. Lisäksi alueella on lasten hiihtokilpailu klo 09.30.

Lumikengillä tai Fatbike-pyörällä Kukastunturin päälle (kartalla 6.)

Kukastunturin maisemia voi lähteä ihailemaan esimerkiksi lumikenkäillen tai fatbike-pyörällä. Perille pääset kahdesta suunnasta. Äkäslompolon suunnasta matka Kukastunturin päälle talvipolkuja pitkin on loivempi ja pidempi.

Hiihtäen, lumikenkäillen tai Fatbikepyörällä latukahvilaan, Kotamaja (kartalla 7.)

Kotamaja on Ylläksen latukahvila, jonka terassilta ja pihapiiristä voit seurata kilpailua kupponen lämmintä käsissä. Kotamajaan pääset esimerkiksi fatbike-pyörällä tai lumikengillä talvipolkuja pitkin. Yksi reitti lähtee jälleen Navettagallerian pihasta ja pituutta tunturien välissä kulkemiseen tulee n. 7 kilometriä. Hiihtäen pääset perille myös reittiä Kesänkijoki – Hangaskuru – Kotamaja. Kilpailureitin takia tämä on ainut reitti hiihtää Kotamajalle, jolloin pituutta yhteen suuntaan tulee n. 8 kilometriä helppoa ja keskivaikeaa latua pitkin.

Katselupaikat Levillä

Tule seuraamaan jännittävää loppukamppailua Levin keskustaan, aivan maalisuoran tuntumaan. Kaikki palvelut ovat vieressäsi, unohtamatta tapahtumatoria ja paikalla myös iso screeni, josta on helppo seurata kisan etenemistä koko päivän ajan. Lasten hiihtokilpailu pidetään tapahtumatorin vieressä olevalla tunturilammella klo 11.00.

Pysäköinti

Pysäköinti Ylläksellä

Ylläsjärven lähtöpaikalla on käytössä hiihtokeskuksen pysäköintialueet. Äkäslompolon lähtöpaikka sijaitsee K-Market Jounin kaupalla, jossa löytyy rajallinen määrä pysäköintipaikkoja. Lisäksi viereiselle pellolle on aurattu lisäpysäköintipaikkoja. Liikennevalvojat ohjaavat autot oikeille paikoille.

Pysäköinti Levillä

Levin keskustan alueella (maali) ei ole erillistä pysäköintialuetta ja yleiset pysäköintialueet ovat varsin rajalliset. Suosittelemme pysäköimään Gondoli2000:n tai South Pointin pysäköintialueille ja käyttämään Ski Bussia. Bussit liikennöivät klo 9.30–19.00. Levi Ski Bussin aikataulut

  • 4 €/päivä Ennakkolippu hissilipputoimistoista, verkkokaupasta, Levin Matkailuneuvonnasta ja alueen hotelleista.
  • 4 €/kertalippu Ski Bussista
  • 3,5 € + mpm / Mobiililippu soita matkapuhelimella numeroon 060 6052 1007. Lippu on voimassa tunnin ajan ostohetkestä. Näytä saamasi tekstiviesti maksusta kuljettajalle.

Liikenne ja pysäköintialueet tulevat ruuhkautumaan, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa! Liikennettä ja pysäköintiä ohjaavat tähän erikseen koulutetut henkilöt.

Kilpatallien hiihtäjille on varattu omat pysäköintialueet sekä erikseen ja Äkäslompolon lähtöalueilla on liikenteenohjaus.

Julkaistu
Kategoria(t): Info Avainsanat: ,